Killi ja Lilli Lattareissa

keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

Tylsaakin tylsempi tenttirupeama

Erittain hyvaa marraskuuta kaikille! Taalla paistaa aurinko ja kukat kukkii ja on lammin tai paikoin jopa kuuma, mites siella? Sori... marraskuu Suomessa on oikeesti tosi kiva.

Ollaan tosiaan luettu tentteihin viimeiset pari viikkoa etta aika tapahtumakoyhaa on ollut. Yleison vaatimuksesta keksitaan nyt kuitenkin tikusta asiaa, ettei tartte kotiin lahtea ;)

Pari viikkoa sitten kaytiin hindujen vuodenvaihteen kunniaksi amerikkalaisen intialaisystavamme kanssa syomassa intialaista ruokaa. Se oli tosi hyvaa vaikka vahan kallista. Sielta siirryttiin brasilialaisiin synttarijuhliin kaantymaan. Oikein hauskaa oli.

Sitten viimeviikolla oli isoja vaihteluita saatilassa, alkuun 30 astetta, sitten jotain 15 ja sadetta ja sitten loppuviikosta taas perus 20 asteen molemmin puolin. Tiistaina oli myos sahkokatkos ja koko korttelista valot poikki, korjaustoimet siirrettiin seuraavaan aamuun. Torstaina oli sitten sahkot ja vesi poikki, mutta nekin saatiin takaisin. Vahan se harmitti kun Gilmoren tytot yhtakkia lakkas nakymasta kesken jakson mutta kylla siitakin selvittiin. Sen jalkeen ei isompaa raportoitavaa ilmastosta tai palvelutarjonnasta.

Viikonloppuna oltiin perjantaina vaihteeksi argentiinalaisissa synttaribileissa ja niissa oli oikein hauskaa. Lauantaina oltiin kolumbialais-venezuelalais-meksikolais-jotain halloween-bileissa ja ne oli tosi tylsat.

Muuten ollaan sitten oltu koulussa/kirjastossa lukemassa seka maailman etta Argentiinan taloushistoriaa. Maailmaosuudesta oli tentti viime torstaina ja Argentiinasta tanaan. Molemmat meni aika hyvin eli lukeminen ihan palkittiin. Nyt onkin sitten enaa finaalit joulukuussa jaljella. Tai no on viela yks tentti siita kakkakurssista, mutta ollaan vahan luovutettu sen kanssa kun ei tajuta sitakaan vahaa kuin edelliseen tenttiin (joka oli jattimenestys...), ei olla maassa kun on uusintamahdollisuus ja halutaan lahtea reissuun ennen sen kurssin finaalia. Ja kun rahoituslaitoksille Suomessa kylla riittaa kaks lapaistya kurssia + espanja + yks hyva yritys ihan varmasti niin otetaan silta kolmannelta kurssilta vaan lasnaolot mutta ei tulla paasemaan sita lapi joten ei stressata liikoja.

Nain tapahtumarikasta taalla! Nyt aletaan sitten valmistautua vieraiden vastaanottamiseen reilun viikon paasta eli Hassen matkat kunnostautuu suunnittelemalla ohjelmaa ja matkavarauksia ja sitten kahden viikon paasta suunnataan Chileen ja Mendozaan. Sielta riittaa ehka enempi juttua sitten. Ei silla ettei taa ois ollu varsin viihdyttava informaatiolataus. Nyt kutsuu español para extranjeros, chau!

Loppuun viela pieni yleisotehtava eli Marraspahkina: tarttis keksia joku suomalainen legenda, josta kertoa argentiinalaiselle epsunopettajalle tentin suullisessa osiossa. Pitaa siis loytya jotain tekstia pohjaksi. Mieleen ei tuu yhtaan suomalaista legendaa tai jos tulee niin ne on kaikki Ruotsista. Ja mitkaan Matti Nykaset ei kay vaan sen pitaa olla jotain tarustosettia. Kalevala on ehka jo vahan haasteellista... Auttakaa siis! Parhaat ideat palkitaan lampimin ajatuksin...

Edit: Vilkaisu hesarin nettisivuille todisti oletukset marraskuisesta saasta Suomessa oikeiksi, eli ihan vilpittoman lampimia ajatuksia sinne vaan. Aikamoista myrakkaa pukkaa vissiin.

1 Comments:

At 6:28 ap., Anonymous Anonyymi said...

Originilleimpia suomalaisia "legendojahan" on tietysti Igor Bock ja Lemmikäisen metsästys. Sehän on siellä kaivanu kuoppaa jo parissa polvessa ettien Lemminkäisen alttaria.. ellei se oo pössyttelemässä Goalla.. tai saunatontulla :D

-mikko

 

Lähetä kommentti

<< Home