Killi ja Lilli Lattareissa

tiistaina, elokuuta 15, 2006

Luokkaretkella Bora Boralla

Paivitellaan vahan tassa samalla kun taistellaan valokuvia cd-levylle.

Viime viikonlopusta on kai viimeksi kerrottu tapahtumia. Sen jalkeen ei kouluviikolla hurjasti kerettykaan tehda. Kouluviikot tuppaa olemaan tapahtumien kannalta aika hiljaista aikaa. Ainoa mainittava asia lienee, etta kaytiin ostamassa Kimmolle kannykka. Tietenkin valittiin halvin koska takalaiset puhelimet ei toimi euroopassa, paitsi kalleimmat, jotka ovatkin sitten jo lahella Suomen hintoja. Hintaa nokialaiselle tuli 89 pesoa josta 50 pesoa on puheaikaa. itse kapulan hinnaksi jai siis noin 10 euroa. Ei ihme etta Noksu on kova sana kehitysmaissa.

Viikonloppuna puuhailtiin sitten sitakin enemman. Kaytiin ulkona torstaina, perjantaina ja lauantaina. Kaikki kekkerit hoideltiin samalla porukalla kuin aikaisempinakin viikonloppuina. Hauskaa oli, vaikka paikalliset kemuihinlahtoajat alkaa kylla verottaa voimia aika rankasti. Lauantaina lahdettiin baariin vasta kolmen jalkeen, mika ei kylla ole enaa ihmisten aika. Ennen bileiltaa kuuluu nukkua parin tunnin paivaunet, etta jaksaa aamuun asti. Ehka mekin opitaan viela vetamaan paikkareita.

Lauantaina lahdettiin isolla porukalla Tigre nimiseen kaupunkiin noin tunnin matkan paahan Buenos Airesista. Kaupunki itsessaan ei ole mitenkaan erikoinen mutta sielta lahtee laivoja Parana-joen suistoon joka on paikallista mokkeilyseutua. valilla on ravintoloita joihin myydaan ikaankuin pakettimatkoja. Laivamatka ja kahvi tai ruoka kuppilassa on siis niputettu yhteen. Ostettiin sumppimatka Bora Boralle. Nyt on siis kayty polynesiassakin ;) Siis Bora Bora nimiseen ravintolaan, joka ei kyllakaan ollut aivan nimensa veroinen paratiisi. Perilla sitten tehtiin pitka kavelyretki ympari jokisuistossa olleen saaren. Meilla oli pieni kartta alueesta mutta putosimme silta jo heti alkumatkasta. Niinpa paatimme lahtea seuraamaan koiraa joka selvasti halusi opastaa meita. Jos me jaimme liikaa jalkeen niin se pysahtyi odottamaan ja pulahti vaikka uimaan. Koko saari tuli lopulta kierrettya ja uskollinen oppaamme sai palkaksi rapsutusta. Oli hauskaa paasta valilla oikeaan luontoon kavelemaan varsinkin kun oli lampimin paiva pitkaan aikaan. Aurinko paistoi koko paivan ja parjasi ilman takkia.

Joen rannalla Tigressa


Bora Bora -ravintola


Puronylitysta kavelyretkella


Sunnuntaina koko paivan tayttikin osittain ex tempore -luonteinen fudismatsi. Lahdimme ranskalaisen Yohanin kanssa katsomaan River Plate - Newill´s -ottelua Riverin kotistadionille. Ottelu oli tietaaksemme kauden ensimmainen kyseisella areenalla ja tunnelma olikin sen mukainen. Stadion oli lahes taysi, joten katsojia lienee ollut noin 70 000. Kaikki olivat pukeutuneet punaiseen ja valkoiseen ja lippuja ja lakanoita oli joka puolella. River on Boca Juniorsin ohella Argentiinan suurin jalkapalloseura ja yleiso onkin melko fanaattista. Peli paattyi 3-3 ja kotijoukkueen maalien jalkeen yleensa rajayteltiin muutama paukkupommi katsomossa. Ei kuitenkaan onneksi ihan meidan lahella. Jai kylla mahtava fiilis vaikka paleltiinkin taas aika paljon mika vahan arsytti pelin loppupuolella. Jos ei ensi viikonloppuna lahdeta reissuun pois Buenos Airesista niin taitaa olla vuorossa kaynti Bocan pelissa. Innolla odotellaan millainen kokemus se tulee olemaan...

Estadio River Plate




Tanaan ei muuta, laitettaan kuvia pelista kun ollaan paremmalla koneella. taa ei tunnista muistitikkua eika kameraa :(

1 Comments:

At 2:55 ip., Anonymous Anonyymi said...

Hyvä ettei Riverin hijosdeputasit voittanu. Oot Kimmo käyny kohta enemmän fudismatseissa ulkomailla kuin Suomessa... :(

Antonio Vespucio Libertin kapasiteetti näyttää olevan 65 645 - Argentiinan ykkösstadika, jota maajoukuekin useimmiten käyttää. Tunnelmasta voinee kuitenkin vasta puhua teidän päästyä La Bomboneralle pois Riverin katkarapujuhlista. Siellä tunnelma on jotain aitoa. Kannattaa kiinnittää huomiota La Docen barra bravan käyttäytymiseen ja elämöintiin matsin aikana, se on maailmankuulu hincha-yhteisö. Diegokin on varmasti matsissa MM-kisoista tutun tyttärensä kera...

Odotan Kimmo sun pitävän mulle pitkiä luentoja Argentiinan jalkapallokulttuurista, kun palaat Suomeen... ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home