Killi ja Lilli Lattareissa

torstaina, lokakuuta 05, 2006

Lokakuuta!

Heips taas! Seuraa epavirallinen viikkopaivitys. Ei olla kylla tehty juuri mitaan eli mitaan mullistavaa on turha odottaa. Lisasin pari uutta valokuvaa edelliseen postaukseen, kun saatiin vihdoin kuvat vaihdettua toisten kanssa. Valokuvien kokonaissaldo on jotain aivan jarjetonta, tolta reissulta melkein kaks cd:ta kuvia... Reissun kokonaissaldo on tahan mennessa noin nelja cd:ta ja kaiken maailman Macchu Picchut ja Uyunin suola-aavikot viela nakematta... Etta voitte alkaa henkisesti valmistautua niihin 10 tunnin diaesityksiin muutaman kuukauden paasta! No, ehka suoritetaan pienta seulontaa ennen sita niin ei tartte katsoa 50 kuvaa merileijonista ellei ihan valttamatta halua.

Taalla on viime aikoina ollut aikamoisia kevatmyrskyja, eli ukkostaa ja sataa kaatamalla aina valilla. Maanantaina herattiin sateeseen, kun satoi niin kovaa. Ja tuulee hulluna. Tanaan on ollut ihan natti paiva, mutta kylla illaksi varmaan saadaan viela ukkosmyrsky kun lahdetaan koulusta. Tosin teillakin taitaa syysmyrskyt kohta alkaa, etta kai me ollaan tasoissa. LOKAKUU, sita paskempi ei Suomessa oo kuin marraskuu...

Viikonloppu meni varsin rauhallisesti, perjantaina kaytiin porukalla syomassa yhden kaverin vanhempien kanssa kun ne oli kaymassa ja lauantaina kaytiin myos ihan vaan istumassa parilla. Lauantaina paivalla kaytiin kenkaostoksilla ihan uusilla reviireilla, mutta ostettiin vaan Killille kengat. Tahan mennessa siis Killi on ostanut kaksi paria ja Lilli vasta yhdet. Onpas reilua. Asialle on tehtava jotain ja pian. Hei kengista tuli mieleen, etta kayttaako Suomessa porukka Converseja paljon? En oikein muista ja taalla niita kayttaa ihan kaikki ihan aina. Siis niita varrellisia. Ja lahes kaikki eurooppalaisystavamme myos. Eli siis joko ne on Suomessakin hirveessa huudossa ja ma en vaan oo huomannu tai sitten ne on vasta rantautumassa sinne. Seuraamme tilannetta jannityksella. Converseja en sinansa lainkaan kritisoi muoti-ilmiona, mutta taalla niita kuuluu kayttaa liian lyhyiden pillifarkkujen kanssa. Varsin kasaria. Ehka tamakin trendi on jo rantautunut kotimaahamme. Ehka saamme Suomeen myos takatukat. Laura Voutilaisella sellainen kuulemma jo on.

No joo, takaisin ruotuun. Lauantai meni siis shoppaillessa, más o menos. Sunnuntaina paatettiin sivistaa itseamme ja mentiin taidemuseoon, MNBA eli Museo Nacional de Bellas Artes kaytiin katsastamassa. Siella oli alakerrassa ihan perus eurooppalaista taidetta ja ylakerta sitten paikallista taidetta seka meksikolainen nayttely eli hyvin pitkalti saviruukkuja. Ihan mielenkiintoista oli, varsinkin kun kaikki paikalliset taiteilijat tunnisti nimelta kun niitten mukaan on nimetty katuja. Samaa ilmiota ollaan havaittu historian kursseillamme. Nimet tuntuu tutuilta ja sitten tajuaa, etta ne on katuja. Kaippa se ihan yleinen kaytanto on, ei siina mitaan. Paitsi etta Suomessa se olisi jonkun katu tai tie, niinku Mannerheimintie, ja takalaisittain se ois vaan Mannerheim eli pelkka nimi. Sangen mielenkiintoista, eiko? Ai ei, no ei sitten.

Viikonlopun jalkeen ei olla oikeestaan tehty muuta merkittavaa, kuin kayty ostaa liput tapahtumaan, joka on "El clásico más importante del fútbol argentino y uno de los espectáculos deportivos más famosos del mundo". Kyseessa on siis el superclásico, argentiinalaisen jalkapallon Real Madrid - FC Barcelona eli siis River - Boca peli ens sunnuntaina. Odotettavissa on hysteriaa koko kaupungissa. Siita sitten lisaa ens kerralla. Esimakua fiilistelyyn:

http://www.cariverplate.com.ar/
http://www.bocajuniors.com.ar/

Muuten suunnitteilla on viikon paahan vaihtoehtoisesti reissu Cordobaan Octoberfesteille tai sitten Uruguayhin. Kaljafestarit vai siirtomaakaupunki? Tehan voitte vaikka aanestaa kumpaan mennaan (paitsi Lassi joka aanestaa Cordobaa vaan siks ettei me mentais Uruguayhin... mennaan sinne jossain vaiheessa joka tapauksessa).

Nyt ei juttu luista tan enempaa (ja tamakin oli kieltamatta varsin kehittavaa) eli palaillaan asiaan vaikka sen fudismatsin jalkeen kuvien kera. Terkkuja!

5 Comments:

At 12:31 ip., Anonymous Anonyymi said...

Äänestän Cordobaa!! Miettikää ny.. Oktoberfest, eksoottista ja kaikkee, olutta.. kauniita housuja. ai että! Mä oon kuullu et Uruguay on ihan yliarvostettu, turha sinne on mennä oikeestaan ollenkaan. Siis ikinä.

Ja pillifarkuista & converseistä: kyllä ne täälläki jyllää, joku indie-rokki buumi menossa. Ja takatukka löytyy ainaki multa, mut mä nyt oonki aina ollu sisimmästäni lattari. Niinku kaikki tietää.

 
At 11:08 ap., Anonymous Anonyymi said...

Virossahan on sama juttu katujen kanssa, nekään ei sano siihen katu tai tie vaan pelkät nimet.

Menkää Uruguayhin!

 
At 1:37 ip., Anonymous Anonyymi said...

Samperi kun en koskaan muista tota meidän käyttäriä tänne blogiin... no, samapa tuo kun voi kerran anonyymikin olla :)

Kiitos taas tilannekatsauksesta ja etenkin söpöistä elukka-kuvista. Yli-ihkuja!

Täällä kaikki niinkuin ennenkin, eli perusshittiä. Ei oo tutustuttu yhteenkään uuteen eläinlajiin ees. Hö.

Paljon haleja ja pusuja!

-mawi

 
At 4:54 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mä haluun nähdä 50 kuvaa merileijonista!!!!!!!!!!!!

Pus,

Noppu

 
At 1:18 ip., Blogger Killi ja Lilli said...

Okei Noppu, ma naytan sulle sitten vaikka erikseen ne elainkuvat mukaanlukien noin 200 kuvaa pienista pingviineista jotka on hurjan sopoja!

Pushal,
Lilli

 

Lähetä kommentti

<< Home