Killi ja Lilli Lattareissa

keskiviikkona, syyskuuta 06, 2006

Virallinen viikkopaivitys

Jaahas, jaahas, paivittaa kuulemma pitaisi taas, mutta mitaan ihmeellista kerrottavaa ei taida olla... Tenttituloksia ei olla saatu, eli ei tiedeta miten koe meni. Lisaa tentteja ei ole ollut, mutta kohta pitaisi alkaa lukea seuraavaan. Se on varsin ikavaa, koska vihataan sita kurssia. Kyseessa siis Economía Argentina, jossa pyoritellaan numeroita ja lyhenteita niin, etta silmissa vilisee. Lisaksi kummankaan proffan puhe ei kuulu mihinkaan eika kasialastakaan saa selvaa edes sita vahaa, mita se taululle kirjoittaa. Eli siis ne lyhenteet. Ja se ei kerro, mista sanoista ne lyhenteet tulee. Ja vaikka kertois, niin ei sita kuulis. Vahan on siis complicado tuo kyseinen kurssi. Eli kaikki kansiksen opiskelijat vois nyt laittaa luentomuistiinpanonsa jakoon :) Ehka niista vois jollain leikkaa-liimaa-yhdistele -menetelmalla saada kasityksen siita, mita siella puhutaan. Toistaiseksi ollaan tajuttu, etta seta kirjoittaa taululle numeroita, jotka liittyy Argentiinan BKT:hen. Silla paasee varmaan pitkalle. Ja lukemisto on sen verran laaja, etta taidetaan lukea yksi englanninkielinen artikkeli ja pyyhkia lopuilla vaikka... hiet otsalta, tietty.

Viikonloppu oli ja meni ja kohta tulee seuraava. Filosofista pohdintaa. Mutta ei oo hirveesti sanottavaa muusta kuin viikonlopuista, kun ei yleensa tehda mitaan kummempaa. Aika arkipaivaista on siis elama taallakin. No, perjantaina oli taas "kotibileet" (ainaista biletysta, pahoittelen aiti) eli jossain isossa kimppakampassa oli pippalot, siella hirmusti ihmisia ja vahan vahemman ahdistavia argentiinalaisia poikia kuin viimeksi. Juteltiin yhden perulaisen pojan kanssa, joka sanoi, etta Perussa kannattaa kayda katsomassa Macchu Picchu, Titicaca-jarvi ja Lima. Suunnittele siina sitten omaperainen matkareitti ja valta turisteja... No joo, ei kylla ollut tarkoituskaan mitaan eksoottista reittia kehitella, mutta huvittavaa sinansa, ettei paikallisillakaan oo suositella mitaan vaihtoehtoista nahtavyytta.

Lauantaina paivalla Killi seurasi ilmeisesti futisforumin avulla Puola-Suomi pelia nettikahvilassa ja Lilli kavi tuhlaamassa rahaa ostoksilla. Plaza Serranolla, ihan meidan kodin vieressa, on viikonloppuisin markkinat, joilla nuoret suunnittelijat myy omia tuotteitaan, vaatteita, laukkuja, koruja jne. Se on tosi kiva paikka, hinnatkin on suht.alhaiset. Markkinat on sisalla baareissa (aukio kun on aika vilkas yoelaman suhteen) eli siis baareista on raahattu poydat ja tuolit pois ja laitettu vaaterekkeja ja myyntipoytia tilalle. Ihan huippu paikka, soveltuu varsin hyvin trenditietoisille, mutta myos tavallisille pulliaisille.

Illalla kaytiin leffassa kattomassa Adam Sandlerin uusi tuotos Click. Oli ihan hauska ja oli enkuksi, tekstit paikallismurteelle kaannettyna. Viikonloppuhinta leffalle oli 12 pesoa eli noin kolme erkkia, yllattavan kallista itse asiassa noin niinku suhteessa.

Sunnuntaina oltiin sitten vihdoin Bocan matsissa. Pelasivat Estudiantesia vastaan ja voittivat 2-0. Ihan hyva peli oli ja yleiso aanekasta, ei kuitenkaan hirveen erilainen tunnelma kuin missaan muussakaan matsissa. Taitaa olla niin fudishullu kansa, etta kaikilla jengeilla on hullut fanit. Kaydaan jatkossakin varmaan kattoo monien jengien peleja. Maradona nahtiin telkkarista kasin, kun tuli maalikooste. Ei siis paasty osoittamaan suosiotamme hanelle livena, vaikka paikalla olikin. Mutta Sakke, kertoisitko meille miksi Bocan fanit vihaa Veronia yli kaiken? Ne vihelsi kuin hullut aina kun se koski palloon ja huuteli niin rumia, etten viitsi tassa toistaa (valikommenttina mainittakoon, etta on kasittamatonta, miten naa viittii raahata lapsensa matseihin kuuntelemaan sita kielenkayttoa, sen rinnalla kun on Materazzin vihjailut Zidanelle aika pienta) ja viha kohdistui ainoastaan Veroniin, ei vastustajaan ylipaansa. Onko se pelannu Bocassa joskus ja lahteny sit muualle vai mita? Itse peli oli vauhdikasta ja viihdyttavaa. Boca voitti 2-0. Tapahtumia riitti kuitenkin maalien lisaksi myos ulosajojen merkeissa. Estudiantesilta ajettiin kaksi pelaajaa ulos kentalta. Jalkimmainen sattui viela olemaan maalivahti tilanteessa, jossa kaikki vaihdot oli jo kaytetty. Ei siina sitten muuta kuin puolustajalle hanskat kateen ja tolppien valiin seisomaan. En muis tollasta tilannetta koskaan ennen oikeassa elamassa nahneeni. Huvittavaa on, etta Boca ei saanut miehen taakse yhtaan palloa kahden pelaajan ylivoimasta huolimatta.

Ei saatu valitettavasti kovin hyvia kuvia matsista, joten laitetaan niita sitten toisella kertaa. Oltiin tosi huonoilla paikoilla seisomakatsomon takarivissa... kentalle nahtiin kylla mutta mitaan kuvia ei oikein saanut. Ja ilma oli epainhimillisen kylma, mika ei sinansa asiaan liity, mutta on mainitsemisen arvoista, koska oli oikeesti varmaan hirvein ilma ikina. Ainakin taallaolomme aikana.

Loppuun mainittakoon yksi tyypillinen katukuvaan kuuluva asia, josta ei olla viela puhuttu, eli koiranulkoiluttajat. Taalla harrastetaan niita aika reippaasti, ja ne kavelyttaa jarjettomia maaria koiria kerralla. Muutenkin koiria (ja niitten jatoksia...) on ihan alyttomasti. Ja siis lemmikkeina, ei mitaan katukoiria niin kun Aasiassa (vaikka on niitakin tietty, mutta nekaan ei yleensa oo kauheen kapisia). Alla joka tapauksessa kuva koiranulkoiluttajasta, taitaa olla ainakin kymmenen hauvaa mukana.



Toinen asia, josta ei olla mainittu, mutta joka on ehdottomasti yksi jarkyttavimmista osista kulttuuria, on takatukat. Siis taalla on niin kamalia takatukkia etta ette usko. Ja tytoilla myos. Pahoittelen, jos ne on tullu Suomessa muotiin ja te ootte kaikki leikannu sellasen, mutta ne on HIRVEITA. Eilen nahtiin tytto, jolla oli paaosin samanpituinen tukka kuin Kimmolla, mutta takatukka oli pidempi kuin Lillin tukka. Eli pitka. Ja takatukanhan voi myos varjata eri variseksi kuin lopun paan... Siis taa on todella jarkyttava asia. Laitetaan naistakin kuvia jos saadaan kasiimme, kaverit on ainakin kuvannu kyseista ilmiota aika ahkerasti. Nyt naa sulkee tietskaluokan joten pitaa menna, mutta palataan takatukkiin ja muutenkin asiaan myohemmin! Haleja kaikille!

8 Comments:

At 5:38 ap., Anonymous Anonyymi said...

Järkyt takatukat oli jo vuos sitten se juttu Espanjassa. Niitä kutsuttiin rock-kampauksiksi, ne oli edestä pöyhitty hyvin pystyyn, joka suuntaan sojottaen ja takaa ihan vain pientä pitkää joskus jopa rasvattua siimaa. Mulle ei Malagan parturi laittanut sellasta, vaikkei yhtään sanaa toisiamme ymmärretty - se oli siellä selkeesti vaan naisten juttu, onneks niin.

Tampereen mies

 
At 9:53 ap., Anonymous Anonyymi said...

eikä mitä, takatukat molemmille ja sassiin! maassa maan tavalla! kimmo voi hankkia vaikka jonkinlaisen lisäkkeen! joo! ja niistä sitten paljon kuvia ;)

-eeva

 
At 5:24 ip., Blogger Killi ja Lilli said...

No kelpaisko vaikka sellanen kampaus, joka on muuten ihan lyhyt, mutta pari pikkulettia roikkuu niskassa? Nekin on aika HOT. Ei vaan, taa on oikeesti vakava asia, koska meidan on ehka molempien pakko kayda taalla kampaajalla jossain vaiheessa ja lopputuloksesta ei ole kylla minkaanlaisia takeita, vahan hirvittaa. Brasseissakin yrittivat Killille laittaa brassitukan, mutta onneksi vain kampasivat sen brasilialaisittain hyvin runsaan geelimaaran kera... pysyvaa vahinkoa ei siis siella tapahtunut.

 
At 12:25 ip., Anonymous Anonyymi said...

Moi!
En tunne teitä, mutta jotenkin vaan surffalleissa eksyin tänne blogille. Tosi mielenkiintoista, kun itsekin olen Argentiinaan päin ajatellut jossain vaiheessa lähteä opiskelemaan.
Saisinko kysyä, että kuinka turvallinen/vaarallinen buenos Aires mielestänne on?

 
At 6:55 ip., Blogger Killi ja Lilli said...

Moi!
Hauskaa, etta tanne blogille on eksynyt vieraitakin! Lahde ihmeessa Argentiinaan opiskelemaan jos siihen on mahdollisuus ja maa kiinnostaa, suosittelen lampimasti.

Buenos Aires on tosi eurooppalaisen oloinen kaupunki, eli taalla asuminen ja kulttuuriin sopeutuminen on melko helppoa. Ihmiset on ystavallisia ja kiinnostuneita suomalaisista, ihmettelevat aina kuinka ollaan niin kaukaa tanne eksytty ja niin edelleen. Suurkaupungissa on tietysti aina suurkaupungin vaarat ja niin taallakin, mutta mitenkaan poikkeuksellisen vaarallinen kaupunki tama ei mielestani ole. Liikenne on hurjaa ja se lieneekin isoin riski, ellei itse ole varovainen. Tottakai ryostojakin tapahtuu, mutta usein nekin johtuvat omasta varomattomuudesta. Esimerkiksi kaverilta varastettiin kasilaukku, kun han jatti sen baarissa poytaan lahtiessaan vessaan. Jos pitaa omaisuudestaan huolta varsinkin tiloissa, joissa on paljon ihmisia, valttaa yksin liikkumista pimeilla kaduilla yolla ja yrittaa kiertaa uhkaavan nakoiset tilanteet kaukaa eika kanna mukanaan hirveita maaria rahaa tai arvotavaroita, on ryostetyksi tulemisen riski paljon pienempi. Varoa siis saa, mutta ei tarvitse aktiivisesti pelata.
Poliiseja paivystaa kaduilla runsaasti, ja heihin voi turvautua jos eksyy tms. Jalkapallo-otteluissa ja muissa tapahtumissa, joissa on paljon ihmisia, on aina hirvea liuta poliiseja valvomassa, eli turvallisuuteen kylla panostetaan.

Toivottavasti tama selvensi asiaa, kysele ihmeessa muutakin, jos joku asia mietityttaa!
-Linda

 
At 1:19 ip., Anonymous Anonyymi said...

En ehtinyt vastata aikaisemmin mulle esitettyyn kysymykseen... En kyllä tiedä mitä erityistä Bocan kannattajilla on Verónia vastaan. La Brujita -lempinimellä tunnettu Verón on Estudiantesin kasvatti. Seurahistoriasta löytyi lyhyt pätkä Bocan paidassa vuonna 1996, jonka jälkeen Verón siirtyi rahaisammille areenoille Italiaan ja Sampdoriaan. Voisi arvata, että kannattajien vihanpito juontaisi juurensa tuosta pätkästä. Voipi myös olla, että Verónin nyt palattua kasvattajaseuraansa pelaajan ja Bocan välillä oli jotain sopimuserimielisyyksiä. Sä saat varmaan Kimmo helpommin asian selville sieltä kyselemällä tyypeiltä, jotka edes vähän haiskahtaa hinchoilta.

Aloitin muuten tänään espanjan jatkokurssi III:n. Ostin myös Helsingistä Moottoripyöräpäiväkirja-leffan, eli vähän samoissa tunnelmissa täällä eletään kuin sielläkin.

 
At 9:01 ap., Blogger Simo said...

Moro
Mäkään en tunne teitä! Mut tunnen Lassin joka kertoi teidän blogista. Olin just itse BA:ssa puol vuotta ja mesta on loistavin kaupunki ikinä! Hauska lukea muiden kommentteja kun itsellä niin tuoreessa tajunnassa vielä.
Perussa kantsii käydä ainakin etelässä Arequipan suunnalla ja siellä vuoristossa (Colca-kanjonin maastossa), sielläkin toki turisteja mutta kannattaa hakeutua pienempiin mestoihin ja lähteä ainakin vaelluksella. Sit rannikolla on pikkukyliä, kuten Huacachina - aavikkokeidas missä voi sandboardailla ja leikkiä vuoristorataa hiekkaautoilla! Limaan ei kantsi mennä, Arequipa ja Cuzco kaupunkina samantyyppisiä kolonisaatiojäänteitä mutta vähemmän paskaisia ja turvallisempia (Liman vanhalla puolella ei suositella hengailtavan pimeän laskeuduttua). Sit siitä ylöspäin on pikkukyliä aina Ecuadoriin saakka, kuten siisti surffikylä Máncora ja taas koillisnurkan viidakkomestat, jossa perustallaajaa jo huomattavasti vähemmän.
Pitäkää lystiä ja sanokaa terveisiä koko Airesille! Mun blogista löytyy ehkä jotain vinkkejä ja saa myös kysellä.

 
At 4:32 ip., Anonymous Anonyymi said...

moi!

Oottekos kuullu, et Thaimaassa vaihtu valta, niin että huppistakeikkaa! Niitten pääministeri Thaksin Sinawatra lähti pariks viikoks kokousteleen ulkomaille ja prätkähiiri Sonthi Boonyaratkalin alko heti hyppiin kaupungintalon pöydillä.

mm. Lasse ja Kimmo kertovat Bangokin tilanteesta täällä:
http://www.yle.fi/uutiset/ulkomaat/id43382.html

 

Lähetä kommentti

<< Home