Killi ja Lilli Lattareissa

maanantaina, lokakuuta 16, 2006

Uruguay ja Ihku-Robbie

Hola taasen!Vietetaan tassa vapaapaivaa (Kolumbuksen paiva tai jotain) ja pakoillaan opiskeluvelovitteita parhaamme mukaan. Arska paistaa minka kevatmyrskyilta ehtii ja lampotila on jumiutunut kahdenkympin paikkeille. Aika painostava ilma kylla valilla johtuen noista myrskyista.

Kaytiin vihdoin pyrahtamassa tuolla tois puol jokkee Uruguayssa. Lautalla hurautettiin torstaiaamuna Coloniaan, joka on tosi lahella, eli sinne kestaa nopeella laivalla tunti ja hitaalla kolme. Sielta jatkettiin saman tien kohti Montevideota, joka puolestaan on noin 2,5 tunnin bussimatkan paassa Coloniasta. Matkan varrella nahtiin muunmuassa lehmia, lehmia ja eukalyptusmetsaa (kai), jota nuo julmat suomalaiset viljelevat tuhotakseen Fray Bentosin ja rajajoen luonnon... Eipa oo muuten mitenkaan hirveesti aiheesta taalla kuultu, tanaan tosin oli uutisissa jotain juttua mielenosoituksesta.

Eukalyptusmetsaa odottamassa kattilan valmistumista.


Videovuoreen tutustuttiin vuorokauden verran, mika oli kylla ihan tarpeeksi. Ihan ok kaupunki, mutta ei mitenkaan ihmeellinen. Hotelli oli kauhea, reissun ekat torakat tuli bongattua ja sijainti oli niin meluisa, ettei saatu oikein nukuttua alkuun. No, yksi yo siella vaan vietettiin onneksi. Montevideossa on suht iso vanhakaupunki, jolla on kylla edellytyksia oikein kivaksikin matkailukohteeksi, mutta koko paikka kaipaisi aika isoa remonttia. Jos nyt alkuun sais seinat pysymaan pystyssa niin sit voitais panostaa siihen maalipuoleen. Mutta periaatteessa ihan kiva kaupunki ja tosi nattejakin taloja oli joukossa ja hirveesti pienia aukioita, joilla oli patsaita ja puistoa. Aika polyista ja likaista siella oli kuitenkin, voi kylla osittain johtua myos kevaasta. Uudessa osassa kaupunkia on yksi varsin vilkas ostoskatu, jonka ulkopuolella onkin heti hiljaisempaa. Aika Buenos Aires-tyyppista, paitsi pienempaa ja vahan rahjaisempaa. Seuraavaksi muutama kuva kaupungista.

Joku plaza vanhassa kaupungissa


Rantakatu Montevideossa


Maisema Palacio Municipalin nakoalatasanteelta


Estadio Centenario, jolla pelattiin ekat jalkapallon MM-kisat


Perjantai-iltapaivana, kaytyamme katsastamassa maisema Palacio Municipalin nakoalatasanteelta ja bongaamassa legendaarinen Estadio Centenario, suunnattiin takaisin kohti Coloniaa.

Colonia on portugalilaisten 1600-luvulla rakentama siirtomaakaupunki, joka tunnelmaltaan muistuttaa aika paljon Suomenlinnaa. Mukulakivikatuja ja vanhoja, hyvinsailyneita rakennuksia joen rannalla. Sanovat, etta Colonia on etelaisen Etela-Amerikan mittapuulla parhaiten sailynyt esimerkki siirtomaa-arkkitehtuurista. Paikka on aika pieni ja vuorokaudessa ehti ihan hyvin nahda kaiken tarpeellisen. Kaveleskeltiin historiallisessa osassa kaupunkia nauttien hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta ja kauniista maisemista. Kaytiin myos katsastamassa muutama museo, vahan kasityolaismuseo-tyyppisia vanhoja taloja, joissa oli vanhoja huonekaluja ja karttoja tai sitten jotain kaakelikokoelmia. Ihan mukavia paikkoja viettaa aikaa ja nopeasti koluttu lapi nekin.

Historiallista kaupunkia...




...historiallisine autoineen


Calle de los Suspiros


Auringonlasku joen rannassa


COloniassa asuttiin oikein kivassa hostellissa, El Español nimeltaan. Paikka oli kodikas ja hiljainen, henkilokunta leppoisaa ja tunnelma rauhallinen. Siella oli myos kaunis sisapiha, jossa oli kiva istuskella lampimana iltana ja kuunnella toisten matkaajien juttuja. Oikein suositeltava paikka ja tuntui ihanalta sen Montevideon torakkahelvetin jalkeen.

Hostellin sisapihalta


Buenos Airesin halinaan palattiin sunnuntaiaamuna, talla kertaa silla nopeammalla laivalla. Illalla olikin sitten vuorossa taas yksi matkan kohokohdista, eli odotettu Robbien keikka Riverin stadionilla. Kyseessa oli herran ensimmainen kiertue nailla seuduilla ja sen kunniaksi se heitti Buenos Airesissa kaksi keikkaa, reilut 60000 oli yleisoa ilmeisesti molemmissa. Itse oltiin siis jalkimmaisessa konsertissa. Robbie oli ihku kuten aina ja yleiso ihan villina. Istuttiin ylakatsomossa, aika kaukana lavasta kun stadion on niin iso, mutta sielta naki kylla lavalle oikein hyvin. Keikka oli loistava, vaikka sen aloittikin Radio ja loppuun tuli viela Rudebox. Niihin osattiin onneksi varautua ja valiin mahtui vaikka mita tosi ihkua ja hyvaa. Hispanohablante yleisokin hallitsi biisit ja sanoitukset, ja Angelsin lauloi taas kaytannossa pelkastaan yleiso. Illan yllariveto oli Back for good, vielapa ilman isompaa vittuilua Take Thatille ja kokonaan mainitsematta Gary Barlowta. Aikamoista. Ja sitten se tietty jutteli kaikkea aika paljon ja heitti hauskaa lapyskaa. Ja valilla laulettiin Bob Marleyta ja Chilipippureita ja sen sellasta. Niin joo ja vierailevana tahtena mukana oli se sen lapsuudenkaveri Johnny (mika ei ehka kerro mitaan muille kun hard core faneille...), jonka kanssa lauloivat yhdessa swingia. Killillakin oli hauskaa, vaikkei se niin osaakaan tollasia tapahtumia arvostaa. Lilli nyt oli luonnollisesti ihan ekstaasissa ;)

Kameraa ei uskallettu ottaa mukaan, kun se oli kielletty, mutta kaikilla sellainen tietty oli. Olishan se pitanyt tietaa etta ei taalla mitaan katota. Lillilla oli kerran (vahingossa!) linkkari futismatsissa ja laukut viela tutkittiin, mutta ne ei huomannu sita... No, ei kuitenkaan haluttu riskeerata kameraa, joten meilla on vaihtoehtoratkaisunomaisesti sellasia kuvia kannykassa, joista ei Robbieta kylla loyda kukaan muu kuin me ite. Pitaa kysella kentalla olleilta kavereilta, jos niilla ois ollu kamera mukana ja kuvia vaikka Robbien pyllysta. Ah. Huippukivaa siis oli, toivottavasti se tulee taas pian Suomeen. Sanoi kylla, ettei aio lahtea kiertueelle pitkaan aikaan, mutta kylla sen manageri sen kumminkin pakottaa. Ja toivottavasti se uus levy on hyva. Ilmestyyko se siellakin 25. paiva?

Siinapa ne tarkeimmat tais sitten ollakin talta eraa. Editoidaan sitten jos tulee viela jotain mieleen. Tasta tekstista on nyt kaks kertaa kadonnut yhtakkia noin puolet, joten koitetaan saada taa julkastua ennen sita kolmatta. Jatketaan sitten toiste. Terkkuja!

3 Comments:

At 4:28 ap., Anonymous Anonyymi said...

Ette kai ollu Peronin mausoleumi-menoja kattelemassa? Hesarin mukaan aika rähinäks menny.. vai huomaako sitä ollenkaan?

Naja.. roppie-poppie, kyllä se on showmies. Ja mikään konsertti, jossa on yli 50000 immeistä ei vaan voi olla huono. Eli kai mä yritän sanoa et olen kade. Tommosen väen edessä kuuluisi myös laulaa "sika rentoo".

 
At 1:30 ip., Blogger Killi ja Lilli said...

Juu ei menty kattomaan Peronin dna-testeja ja hautuumenoja ollenkaan, mutta uutisissa oli kylla reippaasti juttua niista rahinoista. Heittelivat toisiaan kivenmurikoilla ja joku 40 ainakin loukkaantui. Se on se etelamaalaisten kuuma veri... Muutenhan mielenosoitukset on taalla aika arkipaivaa, meidan koulumatkalla on noin nelja kertaa viikossa mielenosoitus. Niissa vaan on vakea joku max 100 kerrallaan ja ne lahinna juo matea ja lorpottelee naapureitten kanssa. Hyvin rauhanomaisia tapahtumia siis, tuskin edes muistavat aina mille osoittavat mieltaan. Turvallisuuspuoli on yleensa hanskassa, poliiseja on jarjettomat maarat ja hirveita maaria mellakka-aitoja on pystytetty niitten lahinna korttia pelaavien mellakoitsijoiden hillitsemiseksi. Just nahtiin uutiskuvaa jostain 20 hengen mielenosoituksesta, jossa oli vahintaan 50 ellei 100 poliisia luotiliiveissa kilpien kanssa paivystamassa. Ja mielenosoittajat seisoivat tumput suorana ja antoivat haastatteluita toimittajille. Sen sijaan kukaan ei sakota risteyksia jarjestaen tukkivia torttoja rekkakuskeja liikenteessa. Niin se toimii taallapain.


-nimim. I <3 Robbie 4evah

 
At 12:08 ip., Anonymous Anonyymi said...

Heihei! Oon sikke kade tosta IHKU-ROBBIESTA!! Juu, levy tuli ulos ja mää ainaski diggaan. Robbie kuulostaa taas enemmän iteltään kun viime levyllä.

Jepjep. Paljon haleja ja pusuja!!

t. mawi

 

Lähetä kommentti

<< Home