Killi ja Lilli Lattareissa

tiistaina, lokakuuta 10, 2006

El superclasico!

Nyt on sitten nahty tai oikeastaan kuultu ja tunnettu fiilis yhdessa jalkapallomaailman suurimmista otteluista. El superclasico pelattiin talla kertaa Buenos Airesin pohjoisosassa River Platen kotistadionilla. Vastassa Riverilla oli, kuten aina, Boca Juniors kaupungin etelalaidalta. Ennakkosuosikki otteluun lahdettaessa oli vierailija Boca, joka johti sarjaa neljan pisteen erolla toisena olleeseen Riveriin. Lisaksi Boca on viimevuosina ollut muutenkin vahvasti niskanpaalla joukkueiden keskinaisissa kohtaamisissa.

Saavuimme stadionille pari tuntia ennen ottelun alkua ja sisaan paastyamme stadion olikin jo melko taynna. Ilma oli hienoin koko aikana taalla ja paikalliset fanit ottivat koko rahalla ilon irti tapahtumasta ja paistattelivat paivaa stadionilla jo hyvissa ajoin ennen pelin alkua. Ennen ottelua pelattiin lammittelyksi seurojen juniorijoukkueiden ottelu, joka jo sekin tuntui yleisoa kiinnostavan ihan mukavasti.

Sadionin edesta




Puolisen tuntia ennen ottelun alkua stadionin toiseen paahan, jossa Riverin virallinen fanikatsomo sijaitsee, levitettiin valtava punavalkoinen lakana joukkueen varien mukaisesti. Lisaksi heiluteltiin ja paastettiin ilmaan joukkueiden varien mukaisia ilmapalloja ja rajayteltiin savupommeja. Meidankin katsomossamme jaeltiin savusoihtuja muovipussista kaikille halukkaille ja yht'akkia huomasimme jokaisella ymparillamme olevalla olevan soihtu kadessa. Joukkueiden saapuessa kentalle soihdut sytytettiin ja paksu savu peitti koko katsomon. Kentalle ei nahnyt, savu tukki keuhkot ja tukkakin paloi soihduista lentaneista kipinoista. No okei, pari hiustupsua vaan molemmilta, mutta kylla se vahan hirvitti silti kun huomasi, etta paa palaa ja hiuksia karventyy... Lieneeko tama syyna niihin paikallisiin riivittyihin kuontaloihin???

Stadion pelin alkuhetkilla








Boca-fanit eristyskarsinassaan


Itse peli oli tosi janna ja viihdyttava ja tietysti yleisoa oli ihan mahtava seurata. Istuttiin Bocan fanikatsomon alapuolella (vieraskatsomo on siis eristetty kaksikerroksisen stadionin toiseen paatyyn ylakertaan) tosi lahella kenttaa. Tunnelma oli pelin merkittavyyden huomioonottaen luonnollisesti paras ikina. Oman joukkueen kannatuslaulut ja pilkkalaulut vierasjoukkueelle raikui aika komeasti reilun 65000 hengen stadionilla. River teki pelin ensimmaisen maalin ja stadion rajahti taysin. Boca paasi kuitenkin tasoittamaan lahes heti peraan, asialla kukas muukaan kuin tuo vastenmielinen (ainakin Lillin mielesta se on Argentiinan Cristian Ronaldo, YAK, kuvotus) rotanhantainen Palacio, johon argentiinalainen hiusmuoti kulminoituu. Puoliajalle lahdettiin siis lukemissa 1-1.

Puoliajalla saatiin nauttia musiikista vakivallan vastaisen kampanjan merkeissa. Sen kunniaksi haastettiin vahan riitaa yla- ja alakerran valilla, kuten tunnelmaan kuuluu, ja Bocan fanisto alkoi heitella roinaa alakatsomoon. Ei mitaan isompia, stendareita ja vahan jotain hiilihappojaata lahinna. Eika tainnu ketaan osua ainakaan paahan.

Toisella puoliajalla River oli aivan ylivoimainen ja yleiso tietysti ihan innoissaan. River meni johtoon jossain 20 minuutin kohdalla ja puolen tunnin jalkeen johti 3-1. Jokunen hetki myohemmin Bocalta yks pelaaja sai lisaksi punaisen, eli tilanne alkoi nayttaa aika kehnolta niitten kannalta. Tasta suivaantuneina alkoivat sitten heitella lisaa kamaa alas eristysparveltaan, talla kertaa vahan isompaa tavaraa. Siina vaiheessa, kun eturivin turvakaiteisiin lajahti tuoli metallisine jalkoineen, rynnattiin muutama rivi taaksepain katoksen alle turvaan. Pelin loppuessa edellamainittuihin lukemiin eli Riverin voittoon tyhjeni heittoakselilla ollut osa katsomoa kokonaan kun alas lensi ihan urakalla raivoavien bocalaisten paskaksi pistamien tuolien kappaleita ja mita nyt irti saivat. Niin sita pitaa. Tunteet ehka hieman kuohuivat, kun tuli ensimmainen tappio tamanhetkisessa sarjassa ja viela pahimmalta mahdolliselta taholta. Voitonjuhlat oli joka tapauksessa railakkaat. Voitte halutessanne fiilistella osoitteessa http://www.carp.com.ar/
Sivut oli maanantaina ihan tukossa... Ikimuistoinen kokemus siis oli tuo matsi ja varmaan ihan isoimpia peleja mita paasee koskaan edes nakemaan.

Viikonloppuna mennaan sitten varmaan sinne Coloniaan (ja jos jaksetaan niin myos Montevideoon) Uruguayn puolelle (sori Lassi) kun ei ehka jakseta ryysia itseamme sinne Octoberfesteille. Bussiliputkin voi olla jo loppuunmyyty ja majoitus sula mahdottomuus. Sitapaitsi saatiin riittavasti kokemusta saksalaisesta kaljankittaamisesta kun saksalaisvaihtarit jarjesti viime torstaina yhdessa baarissa ihan meidan lahella Octoberfestin. Hauskat bileet oli kylla, ei siina mitaan. Siella oli varmaan melkein kaikki UCA:n vaihtarit ja muutama paikallinenkin oli eksynyt paikalle. Ihan normisti aamuviiteen juhlittiin ja sitten perjantaina Lilli espanjantunnille, argh. Onneksi vasta 13.30 ja onneksi melkein kaikki epsunryhmalaiset oli ollu samoissa bileissa eli kaikilla oli vahan veto poissa. Mutta siis joka tapauksessa tama sai riittaa saksalaisesta kaljankittaamisesta talla kertaa ja seuraavaksi suuntaamme uusiin maihin. Ja sunnuntaina jeejeejee ROBBIE!!! Se lahestyy meita jo, koska saapuu ens yona Chileen. Ja taalla on hirvea Robbie-mania ja telkkaristakin naytetaan koko ajan Knebworthin keikkaa tai muuta aiheeseen liittyvaa ja muutenkin se soi joka paikassa. Harmi vaan, etta se esiintyy siella Riverin stadionilla, joka otti siis vahan damagea toissapaivana. No, ehkei siina katsomossa istu kukaan, me ei siis ainakaan! Sita odotellessa, terkkuja ja haleja vaan sinne kotopuoleen!

4 Comments:

At 8:39 ap., Anonymous Anonyymi said...

Mahtava otteluraportti! Luin matsista jo aikaisemmin ranskalaisen L'Equipen nettisivuilta, hehkuttivat kovasti Riverin voiton ratkaissutta Higuainia, joka on muuten ranskalainen. Tulos oli kyllä perseestä, toivottavasti Millionarios ei voita kuitenkaan Clausuraa (kutsutaanko sitä syksy-sarjaa tolla nimellä?).

Hauskaa reissua Uruguayhin, vaikka olis natsipäälliköiden jälkeläisten kaljakekkeritkin varmaan olleet mielenkiintoiset. ;)

Illalla pitää lähteä kattomaan Canalilta Suomen peliä - paluu voittokantaan ja kurssi kohti Alppeja!

 
At 1:21 ip., Blogger Killi ja Lilli said...

Eiku lopputulos oli just oikea ja toivottu! Ei formuloissakaan kukaan halua etta Schumacher voittaa... Sita paitsi River oli selkeasti parempi.

 
At 11:57 ap., Anonymous Anonyymi said...

Kysy vaikka tuloksesta Diegolta!

Onko Córdobassa muuten joku saksalaissiirtolaisten keskittymä, kun siellä jonkinlainen Oktoberfest järjestetään?

 
At 4:48 ip., Blogger Killi ja Lilli said...

Diego nyt luulee kokaiinipaissaan ihan mita sattuu :)

Kylla siella Cordoban lahistolla taitaa saksalaisasutusta olla ko. kylassa, jossa ne bileet siis pidetaan. Taalla on muutenkin kaiken maailman eurooppalaiskylia, walesilaisia ja sveitsilaisia ainakin on nahty. Yrittavat pitaa perinteitaan ylla, niin varmaan ne saksalaiset kaljankittaajatkit.

-Lilli

 

Lähetä kommentti

<< Home