Killi ja Lilli Lattareissa

tiistaina, elokuuta 08, 2006

Tietokonetuskailua ja biletysta

Hohhoijaa taalla on kylla saletisti maailman hitaimmat tietokoneet ja maailman natseimmat kayttorajoitukset. Mesea ei saa kayttaa koulun tietskaluokissa, valimuistia ei yleensa saa tyhjennettya pankissa asioinnin jaljilta kun internet options-valikkoon paasee vaan administration ja muutenkin aina valilla sivut ei toimi kun niille meneminen on kielletty. Esim meidan koulun vaihtosivuille en paassyt ja vois olla ihan hyodyllista valilla kayda... Lisaksi olen nyt varmaan kaks tuntia koittanu saada kuvia lisailtya naille sivuille mutta saldo on toistaiseksi kaksi onnistunutta yritysta (Maracanalta)... Pitanee siis kertoilla kuulumisia niitten muutaman tuhannen sanan edesta. Killi meni siis espanjantunnille ja mina tapan aikaa tietskaluokassa.

En kylla muista millon ollaan viimeks kirjoitettu mutta sama kai se, ei taalla niin kummia ehdi tapahtumaan kun koulua kay. Jospa siis kirjoittaisin vaikka viikonlopusta. Eli perjantaina pyydettiin muutamia kavereita meille kylailemaan tai oikeestaan etkoilemaan ennen baariin menoa, kun asutaan aika pitkalti siella biletysalueella. Porukka tuli paikallisittain joskus 23.30 alkaen paikalle, ainakin yksi poika siis suoraan luennolta. Meidan asuntokin veti vakea ihan hyvin, vaikka kymmenen meita vaan taisi yhteensa olla, ei nyt sen isompia bileita sentaan jarjestetty! Taalla on kylla ihan kiva kutsua ihmisia kylaan kun voi hyvilla mielin tarjota juomat, ne ei maksa juuri mitaan. Joskus arviolta kolmen aikaan siirryttiin sitten laheiselle Plaza Serranolle, joka on siis aukio taynna baareja. Mentiin niista yhteen, jossa oltiin oltu edellisenakin viikonloppuna ja istuskeltiin siella kuuteen asti, eli kunnes paikka meni kiinni. Aika normi ilta siis taallapain.

Lauantaina paatettiin harjoittaa jonkinasteista turistitoimintaa, ja lahdettiin Recoletan kaupunginosassa hautausmaalla, jonne Evita on haudattu. Matka hautausmaalle oli aika hupaisa, silla unohdettiin kotiin seka kartta, Lonely Planet etta Guia T eli paikallinen bussireittien opas, josta voi karttojen avulla tulkita milla bussilla paasee mihinkin paikkaan. Ilman sita on yleensa enemman tai vahemman nesteessa jos yrittaa bussilla liikkua. No, talla kertaa jouduttiin sitten hieman improvisoimaan eli hyppaamaan lonkalta johonkin kivan nakoiseen bussiin. Hypattiin siis yhteen ja jaatiin poiskin ihan sillee "tassa on kivan nakoinen puisto"-pohjalta. Sen verran oltiin karttaa kateltu etukateen kamppia etsiessa etta tiedettiin missa suunnassa hautausmaan suunnilleen pitaisi olla. No, lahdettiin kavelemaan ja hautausmaa loytyi noin kahden korttelin paasta siita, missa oltiin jaaty pois :) Paikka on sinansa mielenkiintoinen, etta sinne on haudattu kaikkein rikkaimmat ja vaikutusvaltaisimmat ihmiset, joten haudat on melkoisen hulppeita. Alue ei oikeastaan muistuttanut yhtaan hautausmaata, vaan lahinna jotain vanhaa kaupunkia, haudat olivat pienia taloja tai vaihtoehtoisesti antiikin aikaisia temppeleita. Evitan haudalla oli julmetusti porukkaa, yllatys sinansa.

Maisemaa hautuumaalta


Taalla se Evita makaa. Vahan vaikee saada kunnon kuvaa kun on niin ahdasta.


Lauantaina illalla mentiin vastavierailulle yhden itavaltalaispojan luo ja sielta sitten yhdelle klubille. Argentiinalaiset on kylla hulluja bilettaessaan, kun ne innostui jostain biisista niin alkoi juosta jonossa (vahan ku jotain letkajenkkaa) ympari baaria kattomatta lainkaan ymparilleen eli tormaillen kaikkiin, jotka ei onnistu valtaisassa vakijoukossa syoksymaan niitten alta pois. Vammoilta kuitenkin valtyttiin, ja oli oikein hauskaa. Paastiin lahtemaan kotiinkin jo varmaan neljan aikaan, mika on jo ihan poikkeuksellisen aikaisin.

Sunnuntain ohjelmassa oli La Bocan alue, joka on siis vanha satama-alue, jossa on raikeilla vareilla maalattuja hassuja taloja seka tietysti jalkapallostadion ja joukkue, Boca Juniors. Sunnuntaina kun mentiin niin osuttiin paikalle luonnollisesti matsin aikaan, stadion naytti ihan komealta puolitaynnakin ja keltasinista porukkaa lappasi siihen suuntaan vaikka milla mitalla. Bussin ikkunasta siis lahinna vaan nahtiin stadion, ei viitsitty lahemmas menna. Ehka ens kerralla sitten pelia katsomaan.

La Bocan taloja


Porukkamme Caminatolla (kavelykatu): Mamta, Stefan, Claire, Lilli, Yohan, Jessie, Stephanie ja Kate


Killi ja Dios


La Boca oli ihan hieno paikka, joskin porukka kayttaytyi kuin Kanarialla ikaan, sisaanheittajat oli raivostuttavia ja kun mentiin yhteen ravintolaan syomaan niin siella oli live tango show ja ihmisilta kyseltiin mista ne on kotoisin ja soitettiin Ranskan kansallislaulua ranskalaispojalle jne. Argh. Sitten ne viela halus meita tanssimaan niitten kanssa, me valtyttiin taparasti, mutta jotkut kaverit kylla meni tanssimaan tangoa. Joka tapauksessa koko episodi oi suoraan jostain seuramatkojen tutustumisillasta, siis tosi mautonta. Harmi sinansa, koska paikka olisi tosi kiva kappailykohde muuten, joskin aika pieni. Siita tuli kuitenkin niin turisteille rakennettu fiilis etta en taida toiste menna kuin fudismatsiin.

Nyt taytyy lahtea seuraavalle luennolle, joten pitanee jatkaa taas myohemmin. Ja koittaa niita valokuvia jossain missa on paremmat tietokoneet, mur.