Killi ja Lilli Lattareissa

tiistaina, tammikuuta 02, 2007

Cusco ja Machu Picchu

Heippa taas Cuscosta!

Heitetaan pikapaivitysta ennen syomaan menoa. Ollaan nyt siis oltu Cuscossa jo viikon verran, valissa kaytiin kylla Machu Picchulla. Cuscossa ja lahistolla ollaan kateltu museoita ja joitain inkojen raunioita. Huomenna mennaan viela kattomaan parit lisaa ja sitten ehka jatketaan jo eteenpain. Laitetaan nyt lahinna kuvia, kun ei oikein juttu luista. Eli ennen Machu Picchua kaytiin katsomassa entista inkojen auringon temppelia, josta espanjalaiset teki luostarin ryostettyaan sen tietenkin ensin kaikesta kullasta, sielta yksi kuva. Hieno paikka oli. Inkojen arkkitehtuuri nakyy yha. Kaytiin myos Sacsayhuamanin rauniolla, missa on muurit kyhatty ihan jarjettoman kokoisista kivenjarkaleista, korkeimmat niista on 3,5 metrisia. Ja inkathan ei kayttaneet laastia tms rakennelmissaan, vaan epamaaraisen muotoiset kivet sopivat toisiinsa taydellisesti. Eika ne kuulemma tunteneet myoskaan rautaa, siita voi sitten mietiskella miten sita kivea on hakattu. Tai miten ne kivet on sinne vuorenhuipulle rontattu, kun myoskaan pyora ei kuulunut tuotevalikoimiin. Komea paikka sekin siis ja hienot maisemat kaupunkiin.

Plaza de Armas in Cusco


Former inca temple of sun, today a monastery and museum


Huge stones in the ruins of Sacsayhuaman




Views from Sacsayhuaman


Paatettiin vuosi kaymalla Machu Picchulla, ja komea paatos se olikin. Junamatkalla oli komeita maisemia, kun vuoret kasvoi ja kasvillisuus muuttui sademetsaksi. Perilla vuoret oli jyrkempia ja talot paremmassa kunnossa kuin luultiin, ja kun tuo miljoona kertaa kuvista nahty maisema vihdoin aukeni edessa, oli tunne aika uskomaton. Ei voi muuta sanoa, kuin etta voi veljet, mika maisema! Koska Perurail on kaikin tavoin perseesta ja me vihataan sita, jouduttiin valitsemaan junat huonosti, eika paasty perille heti aamusta, joten tuo kuvien taustalla nakyva korkein huippu Wayna Picchu jai meilta kiipeamatta (sinne paastetaan vain 400 ihmista paivassa), mutta sen sijaan patikoitiin sitten Intipunkuun eli auringon temppeliin tai portille, joka on siina mielessa merkityksellinen, etta Inca Trailia tekevat saapuvat siita Machu Picchulle ja nakevat kaupungin siita ensimmaista kertaa. Ja Inca Trailhan on siis se alkuperainen inkojen tie tuohon pyhaan kaupunkiin. Sen lisaksi kaveleskeltiin kaupungissa, joka oli todella hieno, hienompi kuin luultiin, ja tormailtiin (kirjaimellisesti) laamoihin. Nyt antaa kuvien puhua puolestaan.

On the way to Machu Picchu


The first view of Machu Picchu




We ran into a llama...


From Intipunku


The ruins of Machu Picchu








It started raining in the end of our visit


Tanaan kaytiin kanssa parilla pienemmilla raunioilla, ja jouduttiin taysin suojattomiksi keskelle ukkosmyrskya ja raesadetta, jonka seurauksena kaupunki vahan tulvii ja rakeista tuli sellasia lumikasoja... Loppupaiva ollaan siis lahinna kuivateltu, kun vietiin sopivasti aamulla vaatteetkin pesulaan niin ei ollu mihin vaihtaa ;) Sellasia tunnelmia, nyt syomaan. Loppuun viela pieni kevennys:

2 Comments:

At 6:33 ap., Anonymous Anonyymi said...

HYVÄÄ UUTTAVUOTTA KIMBERLYLLE JA LISBETHILLE!!! Kyllä työ uotta sitte hauskoja.. KilliKillin kukkulasta tuli heti ykköskohteeni mahdolliselle lattarikierrokselle.

 
At 12:14 ip., Anonymous Anonyymi said...

Joo riemukasta uutta vuotta toivottelee myöskin Pohjois-Tapiolan Kimble-kerho.

Sikahienoja kuvia, ihan näppäriltä kivenpyörittäjiltä vaikuttavat nuo inkat..

 

Lähetä kommentti

<< Home