Killi ja Lilli Lattareissa

perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Maaranpaa lahenee

Heippa taasen! Ollaan tanaan saavuttu jo Argentiinan puolelle, eli maaranpaa lahestyy uhkaavasti. Maanantaina me oikeesti joudutaan sinne kouluun... Mutta siis huomenna olis tarkoitus saapua Buenos Airesiin, yobussilla lahdetaan tanaan taalta Paraguayn ja Argentiinan rajalta, Posadasista. Ja Argentiinaan saapuminenhan tarkoitti siis sita, etta Killin maalukema on talla hetkella 36 ja Lillikin on kolmenkympin kriisin kourissa, 30 kasassa.

Iguazulta lahdettiin siis Paraguayhin, tuohon kehitysmaiden kruunaamattomaan kuninkaaseen, Etela-Amerikan Viroon. Sinne siis brassit ja argentiinalaiset syytavat palkkatulonsa halpoihin viinaksiin ja paheelliseen elamaan. No ei mut joo. Mentiin Brasiliasta rajan yli Ciudad del Esten kaupunkiin. Kyseessa on siis hyvinkin kauppakaupunki. Rajanylitys oli vahan hankalaa, ei siis se rajan ylittaminen varsinaisesti, vaan se, etta sai passinsa leimattavaksi. Ne kun ei millaan meinanut haluta katsoa sita. Rajan nimittain saa ylittaa vuorokaudeksi ilman passintarkastuksia ka brassit siis kay shoppailemassa paivaseltaan halvassa naapurimaassa. Kukaan ei siis varsinaisesti ollut vastassa passia kinuamassa, vaan jouduttiin itse pariin otteeseen kysymaan apua tarkastuskopin loytamiseksi. Siita eteenpain kaikki olikin sitten helppoa. Lahdettiin samantien Encarnacioniin Argentiinan rajalle, koska aikaisempi Ciudad del Este ei ole kovinkaan suositeltu illanviettokaupunki. Kun myynti lakkaa niin kadut tyhjenee ja voi vissiin olla vahan vaarallista.

Encarnacioniin oli reilun viiden tunnin bussimatka. Maisemat oli aikalailla Pohjanmaan kaltaisia, lahinna peltoa siis.



Encarnacionissa majoituttiin bussiaseman lahelle oikein kivaan pieneen hotelliin, jossa oli huippuystavallinen ja tehokas tati, joka lateli kaiken tarvittavan informaation kaupungista heti kattelyssa ymmarrettavalla espanjalla. Illalla kaytiin sitten vahan kattelemassa kaupunkia seka basaarintynkaa, jossa myydaan piraattikamaa argentiinalaisturisteille. Ihan mukavanoloinen kaupunki, ei hirveesti nahtavaa kuitenkaan. Lahistolla olisi jotain luostarinraunioita, mutta meita himotti jo paasta Argentiinan puolelle, joten ei viitsitty lahtea niita ihastelemaan. Kaytettiin aamupaiva rantarolexien ostoon ja lahdettiin rajan yli tanne Posadasin kaupunkiin.

Basaari Encarnacionissa


Bussimatkalta


Nyt hengaillaan siis Posadasissa ja odotellaan bussin lahtoa kohti BsAs:ia. Huomenna nahdaankin sitten mihin sita on oikein lahdetty :)