Killi ja Lilli Lattareissa

perjantaina, heinäkuuta 28, 2006

Orientoitumista

Yleison (eli Epun) pyynnosta suoritamme pikaisen tilannekatsauksen. Eli aika paljo hommaa pukkaa koko ajan ja iltaisin on niin vasynyt ettei jaksa hirveesti kirjoitella saatikka klubbailla :)

Orientaatioviikko on nyt ohi ja luennot alkaa vaihtelevasti kahden seuraavan viikon aikana. Kolme viikkoa saadaan ihmetella ja arpoa halutaanko kayda valittuja kursseja vai ei ja lopullinen rekisteroityminen kouluun ja kursseille tapahtuu siis joskus elokuun lopulla. Tan viikon aikana meille on luennoitu kaytannon asioista aika pintapuolisesti ja sen lisaksi ollaan saatu infoa tiedekunnista ja ilmoittauduttu alustavasti kursseille. Valitsemamme kurssit ovat nimeltaan Economía Argentina, Historia Económica Argentina, Historia Económica Mundial ja Geografía Política y Económica Argentina. Sikali mikali tama teille mitaan kertoo. Argentiinan taloutta ja politiikkaa siis karkeasti. Taman lisaksi osallistumme molemmat espanjankurssille, koska kummankaan meista taso ei yllattaen ollut se vaadittu intermediate superior... no, kursseille joutui myos 6 vuotta espanjaa lukeneita jenkkityttoja et ehkei se oo niin paha asia. Viikkotunteja meille tulee aika paljon, jotain 25 varmaankin, tosin joku kurssi (eli vaikein noista neljasta)varmaan viela tiputetaan pois ton koeajan jalkeen. Tunnit voi sitten olla hyvinkin vaihteleviin aikoihin, eli aikaisimmat alkaa klo 7.30 ja myohaisimmat paattyy klo 23, MYOS perjantaisin! Eli aika hulluja paivia luvassa. Ja kv-politiikan laitoksella, josta meilla on yksi kurssi, tentit on yleensa suullisia... No, toivottavasti kielikurssi auttaa!

Koulunjalkeinen toiminta on talla viikolla keskittynyt lahinna kaytannon asioiden hoitamiseen, kuten kamppien etsiskelyyn netista. Ei oo viela oikein houkuttelevaa loytynyt, varmaan viikonloppuna koitetaan joku hommata, sunnuntai pitais olla nayttopaiva taallakin puolella maailmaa. Eilen saatiin hommattua paikallinen liittyma eli voidaan sentaan soitella ihmisille jos tarttee. Se muuten tarkoittaa myos sita, etta kannykassa on yleensa paikallinen kortti eli viestit suomalaiseen liittymaan ei ehka tuu ihan heti perille. Saa niita kuitenkin lahettaa edelleen, koitetaan muistaa kurkkia niitakin aina valilla.

Kivan oloista porukkaa taalla on kylla, muutama kaveri ollaan jo saatu ja luultavasti seka tanaan etta huomenna ollaan menossa ulos eli paastaan vihdoin tutustumaan tan mielettoman biletyskaupungin klubbailumahdollisuuksiin! Niin ja tanaan oltiin huvipuistossa porukalla, se oli aika mielenkiintoista ottaen huomioon, etta ulkona on lamminta alle 10 astetta ja tuulee aivan sairaasti. Jonota siina sitten tunti vuoristorataan. Puisto oli aika pieni, ja laitteet oli joko liian hurjia meille tai sitten sellasia lastenversioita. Oikeestaan tosi paljon samoja ku Lintsilla (ainakin mustekala, viikinki, rainbow ja top spin) mut pienempia. Ei kylla oltu siella kun reilut kolme tuntia etta ei siina hirveen moniin laitteisiin ehtinytkaan, etta ihan hyvilla mielin jatettiin kokeilematta ne "paa alaspain roikotus"-vuoristoradat.

Nayttaako silta etta Lillilla olis kylma? Oli silla :)


Niin joo ja ruokavaliotiedotteen vois viela antaa. Eli lehmaa meille yritetaan syottaa lahes poikkeuksetta jos on jotain yhteissapuskaa, mutta taalla on kylla muutama kasvissyoja ja yks hindu, eli Lillilla ei mee edes kaikkein huonoimmin, kun ravintoloissa on kanaa ja kalaakin tarjolla aika paljon. Mut Wuokot alkaa ikina tulko tanne, taalta ei saa enaa edes niita papuja ja riisia, pelkkaa perunaa ja pastaa juustokastikkeella. Alkaa tympia aika nopeesti :)

Se siita talla eraa. Saa muuten kysellakin jos joku aihepiiri askarruttaa niin koitetaan valottaa! Terkkuja kaikille!