Killi ja Lilli Lattareissa

keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Iguazun putoukset

Tanaan kaytiin sitten kattelemassa noita kuuluisia vesiputouksia. Aamulla heti kaveltiin bussiasemalle ja hurautettiin sielta paikallisbussilla noin 20 kilsan paahan kaupungista, kansallispuiston rajalle. Siella ostettiin paasyliput puistoon ja putouksille, 20 realia per naama eli siis noin 8 Suomen rahaa. Hintaan kuului bussilla ajelua kansallispuiston sisalla, putouksille ja takaisin. Pysahtya olis saanu myos extreme-urheilun harrastamista varten parissa paikassa, mutta me katottiin vaan putouksia. Metsaan oli rakennettu polkuja ja portaita, joita pitkin sitten kaveltiin nakoalapaikoille. Ekalta sellaiselta katsottuna maisema oli vahan perseesta, vain syva rotko eika vetta missaan. Oltiin kylla kuultu, etta nyt on satanu tosi vahan ja jopa putouksilla on melko vahan vetta. No oli tosiaan! Pari pienta noroa valui isoa seinamaa alas... Mutta ihan komea seinama se oli silti.





Jatkettiin sinnikkaasti kavelya kohti Devil's Throat-nimista putousten suurinta osaa, joka on hevosenkengan muotoinen, ja loytyihan sita vetta sitten vihdoin. Voi veljet, mika maisema!







Lahestulkoon parasta koko paikassa oli kuitenkin pienet ja hullunhauskat elikot, kenties juuri nuo Soilen ihailemat "nenakarhut", joita juoksenteli viidakossa joka paikassa, lahinna sipsipussien perassa. Siis sellasia kissan kokoisia vahan pesukarhun nakoisia isohantaisia otuksia, joilla on pitka nena ja sieraimet torollaan. Hirmuhirmusopoja!



Mutta siis huomasi kylla selvasti, etta yleensa on enemman vetta ja maisematkin varmasti silloin viela komeammat. Tasta johtuen paatettiin jattaa talla eraa Argentiinan puoli putouksista kokonaan katsastamatta ja tulla tanne uudestaan Buenos Airesista kasin, kun sielta salettiin joku vaihtariretki tanne kuitenkin tehdaan. Huomenna lahdetaan sen sijaan Paraguayhin pariksi paivaksi ja viikonloppunahan pitaakin jo paasta Buenos Airesiin kun maanantaina alkaa perehdytysviikko. Harmi, lomailu on ollut aika kivaa. Tanaan muunmuassa lilluteltiin hotelin uima-altaalla, ah. On taa brassien talvi vaan kiva kun ei oo liian kuuma.

Piti viela taydentaa noita edellisia matkustusinformaatioita sen verran, etta ruoka-annokset on aivan tolkuttoman suuria, eli lahes jarjestaen yksi annos riitaisi vallan hyvin kahdelle. Ei tosin olla kertaakaan kehdattu ottaa vaan yhta. Ja toinen juttu oli se, etta majoituksen hintaan sisaltyy ainakin meidan kahden eri paikan kokemuksella aina aamiainen, joka on runsas. No, se siita talla kertaa, saattaa paivitystahti vahan hidastua jos paastaan vahan elavaisempaan kaupunkiin joskus.

1 Comments:

At 7:24 ap., Blogger Lassi said...

njää.. kyseiset "nenäkarhut" ovat pesukarhujen tavoin procyonidae-sukuun kuuluvia nisäkkäitä. Kyseinen havaitsemanne elukha oli todennäköisesti coatimundi, toiselta nimenltään rengashäntäinen coati (nasua nasua). Coatejahan on luonnollisesti kolmea eri lajia ja Soilen + allekirjoittaneen näkemät hännäkkäät olivat valkonenäcoateja (nasua narica). Erohan on kuin yöllä ja päivällä. Vielä loppuknoppina: coatit ovat sukunsa ainoita päiväeliöitä, kun muut procyonidaeet ovat nokturnaaleja. Tuliko NYT pilkku viilattua!? Ettekä muuten mee Paraguayyn.. miulle tullee kade.

 

Lähetä kommentti

<< Home