Killi ja Lilli Lattareissa

maanantaina, heinäkuuta 24, 2006

Nyt sita vahingoniloa

Buenos Airesissa ollaan, saavuttiin tanne lauantaiaamuna. Majoituttiin hotelliin ihan keskustaan, noin vartin kavelymatkan paahan koululta. Heti lauantaina kaytiinkin katsastamassa yliopisto ulkoa. Se sijaitsee vanhan satamakanavan rannalla ja koostuu kolmesta punatiilisesta rakennuksesta. Ihan kivan nakoinen siis. Ja siis kaupungin hienoimmalla alueella, Puerto Maderossa. Iltapaivalla kaytiin myos tutustumassa pikaisesti Recoletan kaupunginosaan, jossa on muun muassa se kuuluisa hautausmaa, jonne Evita on haudattu. Ei kayty siella hautausmaalla viela, kateltiin lahinna kenkia. Tai siis Lilli katsoi ja Killi tuskastui. Mitas sanoisitte tytot tajuttoman siisteista nahkasaappaista (siis sellasta tosi hyvaa nahkaa) halvimmillaan 50 pesolla eli noin 13 eurolla? Kalleimmatkin lahti jollain 50 eurolla. Seuraava paamaara onkin sitten selvittaa, mitka on rahtikustannukset Suomeen...

Illalla otettiin ensin vahan viinia ja ruokaa, ravintolat aukesi lauantai-iltana tosiaan siina 21-22 maissa eli oli suomipojilla vahan nalka kun ei jaksanut enaa miljoonatta hampurilaistakaan ostaa. Ruoka on tosi halpaa, esim. eilen oltiin okykalliissa ravintolassa, jossa meidan lasku oli jotain 40 pesoa kahdelta eli kymmenisen euroa. Lauantaina ruuan jalkeen mentiin viela hotellin vieressa olevaan dark metal baariin bisselle, litra maksoi 6 pesoa eli noin 1,5€. Sielta loydettiin muun muassa poika, jolla oli HIM-paita paalla. Poika oli viela tosi pelottavan nakonen ja kuuntelee sellasta lassya. Eilen kuultiin myos Nightwishia kenkakaupassa, mutta se ei liene suuri yllatys.

Eilen kaytiin San Telmon taiteilija-alueella, joka on myos tangon kotiseutua. Siella on sunnuntaisin antiikkimarkkinat, joilla aika tosiaan tuntui pysahtyneen myytavien tavaroiden aikakausille. Kaduilla oli setia soittamassa ja laulamassa tangoa yms. ja kaikennakoisia katutaiteilijoita, mm. puujaloilla kaveleva klovni. Katutaiteilijoita tuntuu muutenkin olevan vahan kaikkialla, vaikka onkin talvi ja kylma.

Huomatkaa keskella puujaloilla kaveleva seta. En tiennyt etta sellasia on viela.


Taalla on siis oikeesti ihan kohtuu vilposta, iltaisin jotain 11 astetta ja paivisin vahan lampimampaa, joku 15 astetta ehka. Lauantaina kun tultiin niin oli kylla ihan t-paita -keli auringossa, mutta heti sunnuntaina oli paljon viileampaa. Muutenkin nayttaa samalta kuin syyskuun lopulla Suomessa.

Kaupunki on tosi kaunis, muistuttaa vahan Budapestia ja Pariisia. Isoja komeita taloja, joskin San Telmon alue oli aika paljon matalampaa ja pittoreskimpaa. Toki ollaan nahty vasta tosi pieni osa kaupungista, taalla kun asuukin 10 miljoonaa ihmista.

Puerto Maderon aluetta. Meidan koulu on ihan lahella, saman kanavan rannalla


Puisto meidan koulumatkan varrella.


Avenida de Mayo, kai.


Seuraavaksi siirrymme siihen vahingonilo-osioon (kylman saan lisaksi). Eli tanaan oli eka koulupaiva. Jannitti niin maan perusteellisesti menna sinne! Ja ihan helvettia se olikin :) No ei, mutta tosi raskas paiva. Aamupaiva kateltiin koulua ja lounastettiin (yrittivat syottaa pihvia prkl, Lilli sai siis perunamuussia). Iltapaivalla lykkasivat sitten kielikokeen eteen, ja se oli vaikeampi kuin mikaan ikina. Koostui seka kirjallisesta etta suullisesta osiosta, jotka oli molemmat ihan perseesta. Alkuun tietty jannattiin sita suullista osaa, mutta kun saatiin kirjalliset eteen eika ymmarretty niista mitaan, alkoi todella ottaa aivoon... juteltiin itavaltalaisen pojan kanssa, joka oli ollu puol vuotta Espanjassa vaihdossa, eika sekaan tajunnu siita mitaan. No joo, ei silla niin valia koska koe maarittaa vaan sen tason, milla on ja jos ei saavuta tiettya tasoa niin joutuu ottamaan espanjan kurssin. Oltais otettu se kurssi joka tapauksessa eli ei paljon napostele etta saadaan siita kokeesta joku 10/180 pistetta salettiin... Mut siis se suullinen osa oli paljon helpompi, mika oli aika ihme. Onneks kuitenkin tajuttiin lahes kaikki, mita henkilokunta puhui. Sehan se on mika merkkaa eika se osaako taivuttaa jotain kirottua verbia futuurissa vai ei.

Muuten koulusta jai kylla ihan hyva fiilis, vaihtotadit oli tosi mukavia ja Alejandra, jonka kanssa kirjoiteltiin sahkopostia ennen tanne tuloa, tuli oikein etsimaan meita kysyakseen miten parjaillaan. Ja pussailemaan tietty niinkun kaikki taalla, siihen voi kylla vierahtaa hetki tottua. Kivoilta vaikuttivat myos muut vaihtarit, etta eikohan taa tasta viela oikein kivaksi kokemukseksi muodostu.

Huomenna luvassa tietoa asumisesta ja sitten varmaan alkaa kampan metsastys. Orientaatioviikon ohjelmaan kuuluu lisaksi myos mm. tangotunti ja jotain perusgrillailua tutoreiden kanssa. Siita lisaa sitten joskus myohemmin.

1 Comments:

At 6:03 ip., Blogger Killi ja Lilli said...

No todellakin pitais katella lentoja! MIettikaa mita maaria rahaa Noppu saastaa ostaessaan kenkia taalta eika Suomesta, ei siina lennot paljoa paina.

 

Lähetä kommentti

<< Home